Kuru Kayısının Sağlığa Faydaları Neler?

28-06-2021 13:13
Kuru Kayısının Sağlığa Faydaları Neler?

Yaz mevsiminde yaş halde kış aylarında kuru şekilde tüketilen kayısının faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok. Besin içeriği bakımından oldukça zengin kayısı ülkemizde Malatya ile sembolleşmiş durumda.Siyah kuru kayısı faydalarıbakımından kükürtlü çeşidine göre daha faydalıdır. Kuru kayısı;

A,

C,

E vitaminleri,

Magnezyum,

Demir,

Kalsiyum,

Fosfor bakımından oldukça zengindir. Doğal cilt güzelleştirici olarak biliniyor. Ülkemiz yaş kayısı üretiminde dünyada 1. sıradadır.

Kuru Kayısı Kaç Kaloridir?

Diyet programlarında vazgeçilmez olan, sağlıklı atıştırmalıklar içinde olan kuru kayısılar lezzetlerle birlikte tüketilmektedir. Kuru kayısı tüketen kişiler diyet programlarına uygun olup olmadığını kalori miktarlarına göre belirlemektedir. Az miktarda kaloriye sahip kuru kaysı diyet programlarında, sağlıklı öğünlerde yerini alır. 1 adet yaklaşık 10 gram kuru kayısı 26 kaloridir. Kilo vermek isteyen kişiler sağlık açısından atıştırmalık olarak gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Kalori açısından düşük bir besindir. Buna rağmen gereğinden çok kuru kayısı tüketilmemelidir.

Gün Kurusu Kaysının Faydaları

Yaz aylarında taze halde, yaz sonundan itibaren kuru halde tüketilen kayısının doğal kurutulmuş hali rağbet görüyor. Sene boyunca kuru kayısı uygun ortamlarda bekleyebilir. Kuru kayısı rengini korumak için kükürt dioksit kullanılır. Astım, alerji riski gün kurusu çeşidinde yoktur. Koyu renk olan gün kurusunun glisemik indeksi yüksektir. Tüketim miktarını sınırlandırılarak yenilmelidir.

Kuru Kayısının Sindirim Sistemine Faydaları

Lif oranı bakımından yüksek gıdalar arasında olan kayısı sindirim sisteminin hızlı, sorunsuz çalışmasına yardımcı olur. İnsanı huzursuz eden kabızlık gibi bağırsak sorunları, sindirim sorunları da kayısıyla ortadan kaldırılır.Kuru kayısı faydaları ve zararlarıbakımından incelenerek diyet programına alınmalıdır. Diyet programlarında yer alan, kilo verilmesine engel olan rahatsızlıklara karşı sabahları aç karnına tüketilmesi gerekir. Akşamdan ılık suya konulan kayısının sabahları suyu içilmelidir. Bağırsak florasının korunmasıysa bağışıklık sistemini güçlendirmesine bağlıdır.

Günde Kuru Kayısı Kaç Tane Yemelisiniz?

Doğal şeker içeriğine sahip olan kuru kayısılar ölçülü miktarda tüketilmelidir.Aç karnına kayısı yemenin faydalarıçoktur. Besleyici, zengin ara öğün olan kuru kayısılar günde en çok 5-6 adet tüketilmelidir. Kabızlık sorunu çeken, sindirim sistemi sorunlu kişilerin 2 adet kayısıyı ılık suyla yemesi üretilir. 1 parça kayısı birkaç yudum ılık suyla düzenli şekilde tüketilirse gün içinde bağırsakların daha çok çalışmasını sağlar.

Vücut Sağlığımız İçin Kayısı Tüketimi

Kas gelişimine kaysının faydaları oldukça çoktur. Kan şekerini yükseltmeden tatlı ihtiyacını karşılıyor. Yapay tatlandırıcı içermemekte olup diyet yapanların tüketilmesinde sakınca görülmemektedir. Çok fazla ekran karşısında çalışan kişiler göz sağlığını korumaları için günde en az 3 tane kuru kayısı tüketmeleri tavsiye edilmektedir. Diyet programlarında olanlarıngünde kaç tane kuru kayısı yenmelisorusunaysa yine 2-3 adeti geçmemesi gerektiği cevabını verebiliriz. Mineral içeriği bakımından kemik sağlığını korumakla birlikte gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Çocukların güçlü iskelet sistemine sahip olması için önerilir.

Kuru Kayısının Zayıflamaya Yardımcı Etkisi

 

Farklı diyet menülerinde yerini alan kuru kayısılar kan şekerini düşürerek kilo verilmesine yardımcı olur. Tok tutucu özelliğiyle enerji verir.Kuru kayısı faydaları zayıflatır mısorusu en çok merak edilenler arasındadır. Diyet sırasında oluşan halsizliklere iyi gelir. Sağlıklı şekilde zayıflamaya yardımcı olmasının yanı sıra bağırsak problemlerini giderir. İshal, gaz yapan besinler ayarında tüketilmelidir. Fazla tüketildiğinde bağırsakları çalıştırmaktadır. Yeme isteğini önler. Diyete yardımcı besin olarak tüketilmesinin yanı sıra farklı meyvelerle kuru kayısı diyeti yapılabilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.