Hurmanın Faydaları

28-06-2021 13:16
Hurmanın Faydaları
Ramazanın yaklaşması ile hurmaya olan ilgi de günden güne artmaya devam ediyor. Hem besin içeriği hem de tok tutma özelliği ile bilinen hurma tezgahlarda yerini almış durumda. Ramazan ayında yoğun talep gören hurma normalde de çok fazla tercih ediliyor. En çok sorulan sorulardan biri degünlük kaç tane hurma yemek gerekirsorusudur. Potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum, sodyum açısından oldukça zengin olan hurmanın vitamin değerleri de oldukça yüksek. A, B6, C, B12, D vitaminleri bakımından zengin besin içeriğine sahip olan hurma aynı zamanda doğal bir antioksidan olma özelliğine sahip. Kanser riskini azaltan hurma hücre yenilenmesini de sağlıyor.

 

Neden Hurma Tüketmeliyiz?

 

Sağlık açısından sayısız faydası olan hurma vücudun doğal dengesini sağlamaya yarar.Yaş hurmanın faydalarıarasında vücudun doğal dengesini sağlaması yer alır. Tansiyon dengeleyen hurma, damar tıkanıklığı içinde birebirdir. Kan basıncını dengeleyip aynı zamanda kalp ritmini de düzenlemeye yarar. Oldukça güçlü bir antioksidan olup kalbi zararlı bakterilerden, mikroplardan korur, damar tıkanıklığı riskini azaltır. Demir eksikliğini ortadan kaldırmaya ve kanda demir tutmaya yarar. Düzenli şekilde tüketildiği zaman kan hücresinde bulunan hemoglobinin sentezlenmesini artırmaya yarar. Bu da kansızlık sorununu ortadan kaldırır. Kanser önleyici etkisi vardır. B2, B13 vitaminleri içermesi sebebiyle kırmızı kan hücresi sayısını artırmaya yarar. Doğal tatlı ihtiyacını gidermesinin yanı sıra uzun süre tok tutulmasını sağlar. İçerdiği kalori miktarıyla enerji verilmesini de sağlar. Ara öğünlerde hurma tüketimi şarttır.Hurmanın faydaları- diyetisyenler tarafından da en çok konuşulan konulardan biridir. Hurma içerdiği zengin içerik nedeniyle günde en az 3 tane yenilmesi önerilen bir meyvedir. Kemiklerin sağlıklı gelişimini sağlamakta ve kemik erimesini, yumuşamasını da önlemektedir. Lifli yapıda olan hurma sindirim ve bağırsak sorunlarının da giderilmesini sağlar.

 

Zengin Besin Değerleri İle Hurma

 

Stres günlük hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Stresli yaşamdan uzak durmak, stresin getirdiği olumsuzluklardan kurtulmak için hurma tüketimi mükemmel bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Hem yaş hem de kuruhurmanın faydalarısaymakla bitmeyecek kadar fazladır. Yaklaşık 100 gr kurutulmuş hurmanın besin değerleri ise şu şekildedir:

 

●Kalori: 300,4 kcal

●Protein: 2,2 gr

●Karbonhidrat: 72,9

●Kolesterol: 0

●A vitamini: 0,5 gr

●Lif: 9,3 gr

●B1 vitamini: 0,1 mg

●B2 vitamini: 0,1 mg

●B3 vitamini: 2,2 mg

●C vitamini: 3 mg

●B6 vitamini: 0,153 mg

●B9 vitamini (Folik asit): 24,9 mcg

●Sodyum: 5,4 mg

●Demir: 3 mg

●Kalsiyum: 59 mg

●Magnezyum: 58 mg

●Potasyum: 700 mg

 

Hamilelikte Hurma Yemenin Faydaları

 

 

Hamilelik, lohusalık dönemlerinde sık tüketilen hurma bebeğin gelişimini olumlu şekilde etkiliyor. Hurma tüketiminin pek çok faydası olmakla beraber doğumu kolaylaştırıcı etkisi de anne adaylarının dikkatini çekiyor. Rahim kaslarını güçlendiren hurma kan damarlarını yumuşatmaya yarıyor. Kalp damar hastalığı, kolesterol, kansere yakalanma riski özellikle Arap ülkelerinde oldukça azdır. Hurma tüketimi oldukça faydalıdır. Hurmada bulunan oksitosin maddesi ise tıpta doğumu kolaylaştıran bir ilaç olarak bilinir. Hızlı doğum yapmayı sağladığı da bilinen bir etkisidir. Doğum sonrasında da anne sütünü artırıcı etkisi bilinir.Hamilelikte hurmanın faydalarıolduğu bilimsel araştırma sonuçlarına dayanmaktadır. Doğum sırasında anne rahminin kasılması doğumun gerçekleşmesi için gereklidir. Hamilelikte hurma tüketimi hakkında yapılan araştırma sonuçları özellikle doğumdan 1 ay önce sık hurma tüketmenin doğumu kolaylaştırıcı etkisi olduğunu, hem anne hem de bebek için iyi bir takviye olduğunu göstermektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.